Despre

PeriferiaB – un proiect de Petruț Călinescu si Ioana Călinescu.

Culegem poveștile periferiei Bucureștiului și ale oamenilor ei – ale celor care, locuind aici, vor să se apropie sau, din contra, să se depărteze de oraș. Ne interesează acest spațiu fluid, aparent fără reguli, un no man’s land într-o continuă mobiliate, ce migrează spre exterior o dată cu dezvoltarea orașului. Grataragii, corporatiști, pescari, nou-îmbogățiți, persoane defavorizate, columbofili, ciobani – cu toții, dintr-un motiv sau altul, își intersectează viețile în inelul periferic al capitalei. Observăm modul în care oamenii investesc într-un petec de pământ, fie și doar pentru câteva ore, la un picnic, fie pe viață, cumpărându-l și transformându-l. Suntem fascinați de puzderia de microuniversuri create din diversele nevoi, fantezii sau hobby-uri. Locuim și noi la periferie și suntem cuceriți de eternul farmec al Bucureștilor: al contradicțiilor, al dezordinii, al neprevăzutului și al capacității de a surprinde mereu.

Parteneri media: Active Watch, Anuala de Arhitectură București, Centrul Ceh, Frontline Club, Gala Societății Civile, Muzeul Țăranului Român, One World, Scena 9, The Institute, The Black Sea, Totb.

 PeriferiaB este co-finanțat de Adminstratia Fondului Cultural Național, (AFCN), sesiunea de proiecte culturale, precum și de Ordinul Arhitecților din România, proiecte culturale finanțate din timbrul arhitecturii. 

 

logouri periferie